Zullen de citaten van vandaag de spreekwoorden van morgen worden?

[ad_1]

We kunnen allemaal een of twee spreekwoorden over tuinieren citeren, ook al begrijpen we niet echt wat ze betekenen. De meeste hiervan zullen aan ons zijn doorgegeven, door familieleden, van een oudere generatie. Niemand weet waar de meeste van deze oude gezegden vandaan komen, of waarom ze voor het eerst zijn bedacht. Maar men kan zich voorstellen dat de eerste keer dat ze werden uitgesproken, dat ze letterlijker werden bedoeld dan nu het geval is.

Vergelijk zo u wilt, het Chinese spreekwoord “Een doorn verdedigt een roos en schaadt alleen degenen die de bloesem willen stelen”, met de moderne uitspraken, vooral die uit de jeugdcultuur, en stel u voor dat een van hen wordt doorgegeven aan de volgende generatie.

Veel van de zogenaamde citaten van ‘beroemdheden’ zijn niets minder dan vulgariteiten, met grof taalgebruik en godslastering. Zullen mensen die aan elk woord en daad hangen, ze zich de komende jaren echt willen herinneren?

Zoals met alle spreekwoorden, zijn die met betrekking tot tuinieren tot nadenken stemmend en kunnen ze in feite in veel situaties passen. Een Afrikaans spreekwoord zegt: “kennis is als een tuin, als het niet wordt gecultiveerd, kan het niet worden geoogst”. Wat een diepzinnige gedachte is dat eigenlijk.

Sommige tuinspreuken zoals “maak geen bergen van molshopen”, “je oogst wat je hebt gezaaid” en “vers als een madeliefje”, zijn over de hele wereld bekend. Ondanks televisie, internet en andere vormen van media, kun je je niet voorstellen dat de woorden van bijvoorbeeld Big Brother-deelnemers een paar weken, laat staan ​​honderden jaren, door mensen over de hele wereld worden herinnerd.

Misschien zouden we als tuinders trots moeten zijn op deze prachtige woorden van wijsheid en er een paar in onze tuinen moeten plaatsen. Wat is er mooier dan zoiets als “hij die doornen plant, mag nooit verwachten rozen te verzamelen” in je rozenbed? “Vrienden zijn bloemen die nooit verwelken”, in uw border, waar uw bezoekers ze kunnen zien?

Ja, sommige zijn misschien sentimenteel, maar wat is daar mis mee? U bent tenslotte waarschijnlijk erg trots op uw tuin en vindt het leuk om deze aan vrienden en familie te laten zien. Waarom laat u ze niet zien dat de reden voor uw prachtige tuin is dat u een romantisch hart heeft.

Of misschien liever iets moderners en pakkender? Hoe zit het met iets van John McEnroe – “je kunt niet zo goed zien als die f*****g bloemen, en ze zijn f*****g plastic”.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *