Plezier versus entertainment – welke heb je?

[ad_1]

Dus wat is het verschil tussen plezier en entertainment? Kort gezegd: plezier is voor ambitieuzere mensen.

Hier is een fragment uit een van mijn favoriete boeken De nieuwe psycho-cybernetica door Maxwell Maltz.

In de charmante film van David Mamet, Staat en Main, uitgebracht in het begin van 2001, is een jonge vrouw met een vrolijke kijk in gesprek met een schrijver uit de grote stad, enigszins verbijsterd door haar kleine stadsleven. “Maak je je eigen lol?” hij vraagt. “Het is alleen leuk als je het haalt”, legt ze geduldig uit. “Als iemand anders het voor je doet, is het entertainment.” Op dezelfde manier kunnen we ons eigen geluk maken omdat we onze eigen gedachten kunnen kiezen en zelfs ons eigen zelfbeeld kunnen kiezen, en we doen er goed aan dit te doen in plaats van afhankelijk te zijn van iemand anders om het te doen.

Voetbal kijken is entertainment, voetballen is leuk. Kijken naar het Travel-kanaal is entertainment, reizen is leuk. Begin je het beeld te snappen?

Als je denkt aan de vergelijking ‘fun vs entertainment’, denk je automatisch aan tv. Ik hou net zoveel van tv en films kijken als de volgende persoon, maar met innovaties zoals DVR en Hulu, maakt het het gemakkelijk om je tv-kijktijd te batchen en die periodes van kanaalsurfen te elimineren waarbij je gewoon op de bank zit zonder enige duidelijke laten zien om naar te kijken. Zie hoe ik mijn . heb vergroot productiviteit in One Day om af te kicken van het surfen op het kanaal.

Toen ik me verder verdiepte in het tv-gedoe, besloot ik wat onderzoek te doen en te zien hoeveel tijd Amerikanen besteden aan tv-kijken. Ik kwam tot de conclusie dat de gemiddelde Amerikaan kijkt in zijn leven 14 jaar tv! Dit is wat ik deed:

Gemiddelde tijd besteed aan tv-kijken per dag: 4,5 uur

Gemiddelde levensverwachting: 77,7 jaar

365 dagen in een jaar

365 x 4,5 = 1.642,5 uur tv per jaar

1.642 x 77,7 = 127.622,25 totaal aantal uren tv

127.622,25 / 24 (uren in een dag) = 5.317 dagen tv kijken

5.317 / 365 = 14,56 jaar tv.

Daar is het dames en heren, koude harde wiskunde. Als je je zorgen maakt over de bron, kijk dan gewoon naar de levensverwachting van Google en de gemiddelde tijd die je aan tv-kijken besteedt. Het moet de eerste of tweede hit zijn in beide zoekopdrachten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *