Moestuinieren in kleine ruimtes

[ad_1]

Laat het gebrek aan ruimte geen reden of excuus zijn om geen moestuin bij je thuis te hebben. Duizenden mensen bevinden zich in dezelfde situatie als jij en de ruimte die ze hebben om vers fruit, groenten en kruiden uit zaden te kweken is zeer beperkt.

Misschien woon je in een grote stad en is de beschikbare grond schaars, of woon je in een condominium of appartement en heb je alleen een patio. Hoe dan ook, er zijn enkele geweldige oplossingen om u hierbij te helpen. In een mum van tijd kweek je je eigen verse groenten.

Ik sprak onlangs met Tracy Godsey, die de kleine containerblog Eden’s Container beheert. Tracy begon haar kleine moestuinavonturen in de ruimte toen het kweken van fruit, groenten en kruiden in containers alles was wat ze kon doen met haar beperkte appartementsruimte, die voornamelijk uit een balkon bestond.

“Ik kweek momenteel kruiden op mijn terras, waaronder basilicum, peterselie-oregano, tijm, munt en bieslook. De basilicum en peterselie zijn de enige planten die buiten in mijn containers niet overwinteren”, zegt Tracy. “In een moestuin kunnen grote planten groeien in elke pot met een inhoud van 3-5 gallon aarde. Grote planten zoals tomaten hebben 5 gallon nodig, terwijl planten met ondiepe wortels zoals sla het kunnen redden in een pot van 3 gallon. Zelfs kleinere planten zoals radijs kunnen goed groeien in trays en een zeer snelle oogst opleveren.Als je geen bak bij de hand hebt, kun je er een maken door een plastic buis (zoals een vuilniszak of broodverpakking) te vullen met potgrond.Deze soorten van buizen staan ​​bekend als kweekzakken.”

Tracy herinnerde me aan een heel belangrijke factor waar ik niet aan had gedacht en dat was het gewicht van wat je kweekt. Als u zich op een balkon op de tweede verdieping bevindt waar gewicht een probleem zal zijn, raadt Tracy aan om kleinere erfstukvariëteiten te selecteren en deze in hangende manden te laten groeien.

Alleen omdat je beperkt bent in de ruimte, wil nog niet zeggen dat je beperkt bent in wat je kunt laten groeien. Vergeet niet om fruit, groenten en kruiden te selecteren die u en uw gezin zullen consumeren. Omdat ruimte een premium is, wil je niets verspillen met items die worden weggegooid. Zorg ervoor dat u uw artikelen in containers niet te veel water geeft en zorg ervoor dat uw containers voldoende afvoergaten hebben. Gebruik koffiefilters aan de onderkant of keukenpapier om te beschermen tegen het verlies van vuil door die afvoergaten. Beide opties laten water door, maar geen vuil.

Tot slot: “Doe nooit gewoon vuil in containers, alleen potgrond”, zegt Tracy. “Je zult veel meer succes hebben, omdat de grond al is samengesteld voor het kweken van planten in potten.”

Nu is het jouw beurt om je mouwen op te stropen, wat containers te pakken, ze te vullen met potgrond en de zaden van je favoriete fruit, groenten en kruiden te planten. Laat de ruimte, of in dit geval het gebrek daaraan, je er niet van weerhouden om vers uit de tuin te eten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *