Herinspiratie vervangt pensioen – 2013

[ad_1]

“Leeftijd betekent voor mij niets. Ik kan niet oud worden; ik ben aan het werk. Ik was oud toen ik eenentwintig was en werkloos. Zolang je werkt, blijf je jong. Met pensioen gaan op vijfenzestig is belachelijk.Toen ik vijfenzestig was, had ik nog steeds puistjes.“George Burns 1896-1996”

Heb je ooit de bumpersticker gezien, “PENSIOEN: Ik was gisteren moe en ben vandaag weer moe?” Dat heb ik, en het leek me buitengewoon interessant omdat ik in de ‘pensioenzone’ zit. Misschien is het echte verhaal dat pensioen is moe en nadert zijn nuttige einde.

Het conventionele begrip van pensioen berust op de veronderstelling dat iemands verdiensten zullen ophouden wanneer het werk eindigt en een nieuwe levensstijl zal worden gemaakt van de ingrediënten van sociale zekerheid, bedrijfspensioenen en persoonlijke spaargelden om de achterstand op te vangen. Als de overgang eenmaal is gemaakt, zullen tijd en geld in ieder geval voldoende zijn om veel van de dingen te doen die tijdens de arbeidsjaren niet mogelijk zijn.

Als de muis achter de kaas aan het einde van een tunnel, werken de meeste Amerikanen hun hele leven lang met één oog uit naar dat magische moment waarop ze alles kunnen achterlaten voor golf, vissen en tuinieren. Ook al lijden mensen onder banen die ze haten en brengen ze uren weg van hun familie terwijl ze de stress van hun professionele verantwoordelijkheden op zich nemen, ze volharden in de richting van de beloning van hun gouden jaren. Ze hopen niet hun baan te verliezen door outsourcing of inkrimping en eindelijk hun ondernemingspensioen te ontvangen. Tenminste, als ze het geluk hebben er een te hebben!

Het enige probleem is dat deze beproefde pensioenformule voor onze ogen uit elkaar is gevallen en vooral sinds de economische ineenstorting van 2008.

Miljoenen Amerikanen zijn nu ‘maximaal’. Ze vinden dat ze het kredietgebruik moeten verhogen om de eindjes aan elkaar te knopen om de stijging van de kosten van levensonderhoud voor basisvoorzieningen zoals ziektekostenverzekering, transport, energie, voedsel en huisvesting te dekken. Bovendien is het idee om meer geld te sparen een complete grap geworden voor de meeste middenklasse- en voormalige middenklassegezinnen in het Nieuwe Normaal van de 21NS eeuw. Volgens het ministerie van Handel in oktober 2005 werd het totale persoonlijke spaarpercentage (exclusief spaarinstrumenten vóór belastingen zoals een 401k) in kaart gebracht op 0,07% en 8 jaar later, april 2013, was het gestegen tot maar liefst 0,1 procent.

Het resultaat van dit alles? Passieve inkomsten, of het nu gaat om pensioenen, spaargelden, sociale zekerheid, aandelen en obligaties of een combinatie daarvan, zijn niet meer zo betrouwbaar als vroeger om in de financiële behoeften van latere jaren te voorzien. Sociale zekerheidscontroles zijn voor de meeste mensen ontoereikend geworden om afhankelijk te zijn van exclusief andere bronnen van inkomsten. Waar 40% van de bedrijven in 1980 pensioenregelingen aan hun werknemers aanbood, deed dat in 2006 nog maar 21% en in 2013 veel minder.

Toch houden de meeste mensen vast aan hetzelfde model van 40 jaar dienstverband tot pensionering; een die vandaag meer op een fantasie lijkt en minder op een toegangsbewijs voor de beveiliging van later.

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af welke keuze we hebben? Eigenlijk heb je een keuze. Als onderdeel van de laatste transformatie van de Amerikaanse samenleving, is het conventionele concept van pensionering bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Herinspiratie vervangt pensioen! REINSPIRE: Ik was gisteren geïnspireerd en ben vandaag weer geïnspireerd!

Hoewel zeker een transformatie van noodzaak als gevolg van de economische realiteit, spreekt herinspiratie tot de allesoverheersende waarde van productief blijven en begint het op het moment dat je ervoor kiest (niet alleen voor oudere mensen). Degenen die ervoor kiezen om opnieuw geïnspireerd te worden, genieten van de voordelen van een doorlopende, private cashflow om hun financiële plan te ondersteunen. Ze passen creatief denken toe op hun unieke situatie om het mogelijk te maken.

Herinspiratie is een idee waarvoor de tijd rijp is. Net als de conventionele wijsheid die ons vertelt om te beginnen met pensioensparen als we jong zijn, biedt herinspiratie een soortgelijke reis van ons leven. Om in latere jaren een comfortabel en onafhankelijk leven te kunnen leiden, moeten we bereid zijn onze manier van denken over geld en plannen voor de toekomst te veranderen.

Reinspiration stelt dat jij (met de hulp van vrienden, collega’s en professionals) kan een werkpad ontwerpen en implementeren om aan huidige en toekomstige behoeften te voldoen vanaf waar u zich nu bevindt. Levenslange cashflow is de naam van het spel, maar het betekent niet noodzakelijkerwijs levenslang hard werken. De uitdaging van herinspiratie is om te leren hoe u uw harde activa (geen fantasie digitale cijfers op een afschrift) kunt gebruiken om in de toekomst voor u te werken. Uw talenten, interesses, activa en vaardigheden vormen de sleutel tot het onthullen van uw unieke herinspirerende strategie.

Amerika en de wereld zitten al vol met herinspirerende pioniers die het goede voorbeeld geven. Ongetwijfeld zullen generaties jongeren deze voorbeelden nodig hebben om hun eigen strategie voor de latere jaren te formuleren.

Verandering is de weg van de wereld. Naarmate het economische landschap verandert, moeten we ook de manier veranderen waarop we denken over en ons gedragen als het gaat om onze financiële zekerheid en welzijn in onze latere jaren.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *